Висшата лига трябва да подобри използването на системата за видеоповторения

...
Висшата лига трябва да подобри използването на системата за видеоповторения
Коментари Харесай

Шефът на Висшата лига призова за подобрения при видеоповторенията

Висшата лига би трябвало да усъвършенства потреблението на системата за видеоповторения (VAR), съобщи изпълнителният шеф Ричард Мастърс. Според него въвеждането на технологията е от изгода за футбола.

" Не мисля, че системата вреди, само че съм склонен, че тя се нуждае от усъвършенствания. Отхвърлянето ѝ не е алтернатива. Това, което би трябвало да създадем, е да създадем по-добра версия на VAR ", сподели Мастърс.

Темата за видеоповторенията постоянно провокира безредици в Англия. Проучване сподели, че 60% от почитателите считат, че системата не работи добре, а единствено 4% от интервюираните показват, че технологията работи доста добре. Средната оценка, която те слагат на VAR, е четири от 10.

Мастърс добави, че през април лигата и представители на клубовете ще обсъдят въвеждането на промени. Сред тематиките на срещата ще бъде работата в посока към по-бърза и по-добра връзка с почитателите.

" Очевидно има проблеми с взимането на решения и забавянията на играта, които хората не харесват. Но не мисля, че VAR въздейства негативно върху продукта. Посещаемостта се покачва, в телевизионното лъчение има растеж и Висшата лига е в доста положително положение ", сподели още Мастърс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР