Висшата лига обяви рекордна нова сделка за телевизионните си права

...
Висшата лига обяви рекордна нова сделка за телевизионните си права
Коментари Харесай

Висшата лига ще вземе 6.7 млрд. паунда от телевизиите

Висшата лига разгласи рекордна нова договорка за телевизионните си права във Англия. Тя е на стойност. Новият контракт влиза в действие от сезон 2025-26, като в него се усилват броя на мачовете, които ще бъдат предавани онлайн. Общият брой на телевизионните срещи е 270.

Sky си обезпечи четири от петте пакета, които се продаваха. Това значи общо 215 мача на сезон, в това число всички 10 мача от последния кръг. TNT ще предава най-малко 52 мача на сезон. БиБиСи резервира правата да демонстрира репортажи от мачовете, само че взе и спомагателни права за цифровите си платформи. От актуалните сътрудници на Висшата лига отпада.

В мощ остава затворения прозорец за мачовете в събота от 17:00. Всеки ранен дуел в неделя обаче към този момент ще е ефирен.

Предишният контракт за телевизионните права беше за 5 милиарда паунда. Той беше подписан през 2018 година, а по-късно продължен по време на пандемията от ковид.

„ Резултатът от този развой акцентира силата на Висшата лига и е удостоверение за нашите клубове, играчи и мениджъри, които не престават да дават най-конкурентния футбол в света на цялостни игрища, и за последователите, които основават ненадмината атмосфера всяка седмица “, сподели изпълнителният шеф на Висшата лига Ричард Мастърс.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР