Висшата лига на Англия по футбол ще въведе засилени мерки

...
Висшата лига на Англия по футбол ще въведе засилени мерки
Коментари Харесай

Висшата лига засилва мерките за сигурност по стадионите

Висшата лига на Англия по футбол ще вкара засилени ограничения за сигурност, с цел да се предотвратят произшествия с публиката, оповестиха от организацията.

Предложението е било признато единомислещо на срещата на управленията на футболните клубове, като те са се разбрали да обезпечават добави стюарди при гостуванията си.

В последните седмици от миналия сезон имаше няколко случая на почитатели, нахлуващи на терена. В заключителния кръг, в който Манчестър Сити завоюва купата, ентусиаст на " жителите " удари шведския вратар на Астън Вила Робин Олсен при всеобща инвазия на игрището на стадион " Етихад ". Преди това сходно навлизане имаше и от страна на почитателите на Евертън, когато обичаният им тим победи с 3:2 Кристъл Палас и си обезпечи оставането в елита. Мениджърът на " орлите " Патрик Виейра пък влезе в разпра с част от почитателите на Евертън и сега казусът се проверява.

Висшата лига ще се опита да позволи и казуса с внасянето на пиротехнически средства на стадионите ", уточни изпълнителният шеф Ричард Мастърс.

" Жизненоважно е всеки, който върви на мач, да се усеща в сигурност. На последователите би трябвало да се напомни, че е неразрешено нахлуването на терена по което и да било време. Това е място за футбол и при никакви условия играчи, мениджъри и публични лица не би трябвало да изпитват боязън по същия метод, по който почитателите би трябвало да са спокойни на трибуните ", съобщи Мастърс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР