Висшата лига на Англия обяви номинациите за футболист на годината,

...
Висшата лига на Англия обяви номинациите за футболист на годината,
Коментари Харесай

Седем футболисти ще се борят за отличието Играч на сезона във Висшата лига

Висшата лига на Англия разгласи номинациите за футболист на годината, като през този сезон за оценката ще се борят седмина играчи.

Сред претендентите за премията попадат двама състезатели на Манчестър Сити, двама на Арсенал и по един от Манчестър Юнайтед, Нюкасъл и Тотнъм.

За " жителите ", които са устреми към своята трета поредна купа номинираните са головата машина Ерлинг Холанд, който име 36 попадения досега през акцията в шампионата, както и плеймейкърът на тима Кевин Де Бройне.

От състава на Арсенал, който беше дълго време в битката за първото място за оценката ще се борят Букайо Сака и Мартин Йодегор.

Последните трима претенденти за премията са Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед, капитанът на Нюкасъл Киърън Трипиър и Хари Кейн от Тотнъм.

От номинираните само Кевин де Бройне е печелил наградата освен това на два пъти - 2019/20 и 2021/22. Ако белгиецът още веднъж вземе първото място, той ще повтори достижението на Кристиано Роналдо, който е единственият досега, който печели премията в следващи години (2006/07 и 2007/08). Освен това Де Бройне се бори да стане първият футболист, който взима оценката на три пъти.

Победителят в класацията за този сезон пък ще бъде разгласен на 27 май, а почитателите могат да дадат гласа си на формалния уебсайт на Висшата лига до 22 май. След това оценката на почитателите ще бъде смесена с тази на панел от специалисти, с цел да бъде разгласен най-хубавият състезател за сезон 2022/23.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР