Висшата лига на Англия няма да се възобнови в началото

...
Висшата лига на Англия няма да се възобнови в началото
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Висшата лига няма да се завърне преди 1 май

Висшата лига на Англия няма да се възобнови при започване на май, а ще се върне единствено, когато е безвредно и подходящо да се направи. Това оповестиха публично от Лигата след състоялата се среща през днешния ден.

" Датата на рестартиране на шампионата ще се преглежда непрекъснато, защото въздействието на пандемията от COVID-19 се развива и ние работим дружно през този доста сложен миг. Висшата лига ще работи в тясно съдействие с целия професионален футбол в страната, както и с държавното управление, обществените организации и други заинтригувани страни, с цел да се подсигурява, че ще се реализира взаимно решение ", това се споделя в част от изказването.

Засега мачовете от Националната купа остават и ще се изиграят. Към момента ФА Къп е на фаза ¼-финали.

Завръщането на мачовете обаче ще бъде единствено с цялостната поддръжка на държавното управление и, когато медиците го разрешават. Спортните и финансовите последствия за клубовете от Висшата лига, както и за ФА, ЕФЛ и Националната лига бяха също са били прегледани на днешната среща.

Бе взето и решение, че ще бъдат направени дарения в размер на 20 милиона паунда на Националната здравна слуба в страната поради пандемията от COVID-19, като спомагателни 125 милиона паунда ще бъдат дадени на EFL и Националната лига.

Също по този начин беше доказано, че диалозите не престават с играчите за 30-процентно понижаване на заплатите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР