Висшата избирателна комисия на Турция реши днес да отмени резултатите

...
Висшата избирателна комисия на Турция реши днес да отмени резултатите
Коментари Харесай

Скандал в Турция! Отмениха резултатите в Истанбул

Висшата изборна комисия на Турция реши през днешния ден да анулира резултатите от изборите за кмет на Истанбул, на които някогашният министър председател Бинали Йълдъръм, който беше претендент на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, претърпя проваляне, оповестява Анадолската организация.

Висшата изборна комисия също по този начин взе решение за наново осъществяване на кметските избори в Истанбул. Съгласно закона новото гласоподаване може да се състои през юни, показва организацията.

Кметските избори в Истанбул на 31 март бяха извоювани с дребна преднина от Екрем Имамоглу, претендент на опозиционната Народнорепубликанска партия. Той встъпи в служба предишния месец.

Резултатите обаче бяха оспорени от ръководещата Партия на справедливостта и развиването на президента Реджеп Тайип Ердоган, която твърди, че е имало редица нередности, които са повлияли на резултата. Партията на Ердоган загуби и други два огромни града - столицата Анкара и Измир. В народен мащаб обаче Партията на справедливостта и развиването завоюва победа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР