Висш военен служител на НАТО призова в сряда публичните и

...
Висш военен служител на НАТО призова в сряда публичните и
Коментари Харесай

НАТО се нуждае от военна трансформация

Висш боен чиновник на НАТО прикани в сряда обществените и частните участници на Запада да се приготвят за епоха, в която всичко може да се случи когато и да е, в това число водене на война, предава " Ройтерс ".

" Нуждаем се от военна промяна на НАТО " , сподели шефът на Военния комитет на алианса, нидерландският адмирал Роб Бауер , откривайки двудневна среща на началниците на националната защита в Брюксел.

Той означи, че в предишното държавните управления и фирмите на НАТО са живели в ера, в която всичко е било несметно, предвидимо, контролируемо и фокусирано върху успеваемостта.

След нахлуването на Русия в Украйна през 2022 година те би трябвало да настроят мисленето си към " епоха, в която всичко може да се случи когато и да е, епоха, в която би трябвало да чакаме непредвиденото, епоха, в която би трябвало да се фокусираме върху успеваемостта, с цел да да бъдат изцяло ефикасни ", сподели той.

Бауер даде обещание продължение на помощта на НАТО за Украйна.

" Украйна ще има нашата поддръжка за всеки идващ ден, тъй като изходът от тази война ще дефинира ориста на света " , сподели той.

Във вторник украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че Западът се колебае в поддръжката на Киев и опасенията от ескалация на войната с Русия може да удължат борбите с години.

Миналата седмица немският канцлер Олаф Шолц укори съдружниците от Европейския съюз за това, което той назова незадоволителна поддръжка за Киев и ги прикани да усилят напъните си.

В същото време той сподели, че е уверен, че блокът ще се съгласи с оферти пакет от помощ от 50 милиарда евро за Киев на идната изключителна среща на върха на 1 февруари. Европейски Съюз не съумя да реализира единодушие по договорката на срещата на върха на Европейски Съюз през декември заради съпротива от Унгария.
 Англия праща 20 000 военни за обучение на НАТО в Европа
Англия праща 20 000 военни за обучение на НАТО в Европа

Учението Steadfast Defender 24 отбелязва 75-ата годишнина на западния алианс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР