Висш служител на Гранична полиция е задържан на метри от

...
Висш служител на Гранична полиция е задържан на метри от
Коментари Харесай

Зам.-директор от Гранична полиция е задържан с подкуп

Висш чиновник на Гранична полиция е арестуван на метри от Дирекцията на столичния бул. " Мария Луиза " в миг на приемане на 2000 лева рушвет. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев по Българска национална телевизия.

Акцията на " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи и СГП е завършил доскоро. Задържаният е изискал рушвет от фирма-доставчик на механически средства за защита на границата. Става дума за заместник-директор, отговарящ за снабдяването на чиновниците с нужното съоръжение. Служители под прикритие и прокурори са го изчакали да получи подкупа, след което мъжът е задържан в пресечка на бул. " Мария Луиза ".

" Няма връзка с трагичния случай край Елхово. Косвената връзка е през годините надалеч обратно, когато тези чиновници, които е трябвало да обезпечават чиновниците на " Гранична полиция “, евентуално са действали по същия метод, тъй като там оборудването липсва или е незадоволително “, изясни Демерджиев.

Проблемите в " Гранична полиция “  са натрупвани в последните повече от 10 година, само че засиленият мигрантски напън демонстрира ясно тези проблеми, добави министърът. " Вместо те обаче да се вземат решение, те се задълбочават. Вместо да се увеличи щата на " Гранична полиция “, той е понижен. И когато експертите в дирекцията са поискали спомагателен щат от 450 бройки през 2019 година, те са получи единствено 18. В същото време чиновници от цялата страна през целия този интервал са комантировани на границата при извънредно тежки условия “, сподели още той пред Българска национална телевизия.

" Вече имаме конкурс за 150 щатни бройки, имаме напредване на 1260 чиновници, границата е тежка и изисква характерни професионални умения и мисля, че няма кой по-добре да я охранява от тях ", безапелационен е Демерджиев. " Поискахме помощ и получихме помощ от Европейска комисия в размер на няколко милиона евро, което касае изцяло техническо застраховане – камери, датчици. Ще снабдим хората по границата с в допълнение техническо застраховане. Поръчахме и скоро ще бъдат подготвени и първите дрехи ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР