Висш пилотаж в кухнята с меню, изпипано до най-малкия детайл

...
Висш пилотаж в кухнята с меню, изпипано до най-малкия детайл
Коментари Харесай

Професионални кулинари с истински шедьоври в „Черешката на тортата“

Висш пилотаж в кухнята с меню, изпипано до най-малкия подробност ще предложат професионални готвачи идната седмица в „ Черешката на тортата “ . В новите епизоди от вторник до петък в 20:00 ч. по NOVA мощните характерности ще се изправят в конфликт за купата „ Най-добър хазаин ” с едно само оръжие – опита и уменията си. В борбата се впускат едни от най-хубавите готвачи в България – изобретателният сладкар Деница Дойнова, носителят на Национална Кулинарна Купа за 2015 г. Цветелин Николов, младият гений с богат опит Владимир Тодоров и пънкарят, който готви храна за душата - Джун Йошида.

Кулинарната конкуренция стартира във вторник с изпълнената с майсторски техники вечеря на Деница Дойнова . Професионален сладкар по душа и предопределение, тя ще впечатли гостите си с богато меню, изпълнено с интензивни усети и неповторими комбинации в търсене на петия усет – умами. Деница ще отвори вратите на фамилната си къща, а част от продуктите и вдъхновението на маста ще дойдат непосредствено от личната й градина.

Вниманието към детайла ще бъде основно по време на готвенето, а част от вкусните изкушения, които ще показа включват запечен телешки костен мозък, филе от дива ципура с маслен сос и домашна тарама. Тя ще употребява характерният български артикул крокмач, а многокомпонентният десерт ще бъде ненадейно прекарване за сетивата. Специален посетител на вечерята ще е нейният брачен партньор, а пред гостите си Деница ще разкрие по какъв начин се съвместяват гледането на деца и работата в ресторант. Кои са митовете за готвачите и каква изненадата е приготвила за гостите си домакинята, гледайте във вторник от 20:00 ч. в „ Черешката на тортата “.
 Деница Дойнова NOVA
В сряда феновете ще влязат в ресторанта на един от най-хубавите готвачи в България - Цветелин Николов. Домакинът, който е притежател на голям брой влиятелни награди, ще показа семпло и изтънчено меню, приготвено с професионални техники. Гостите му ще пробват топло кьопоолу, понички от скариди и риба в композиция с японско говеждо месо. В кухнята му ще има огън и лед, а крайният резултат ще впечатли всички сетива. Зрителите ще схванат какво е тамари, а в специфичния български десерт ще има желе от мед, бисквитка от орехи и злато за лукс. Специалната гостенка, която ще предложения на своята маса, ще показа уместно вино за всяко от ястията, а настроението на топ кулинарите ще бъде великолепно. Домакинът ще разкрие за какво съгласно него е значимо да съблюдава строго разпоредбите в кухнята. Биодинамичното шампанско и тематичният подарък ще слагат отличен свършек на вечерята.
 Цветелин Николов NOVA
Следващият хазаин е професионален готвач с два ресторанта в София. Младият кулинар със впечатляващ опит Владимир Тодоров , ще посрещне гостите в своето по-различно френско бистро, където с неповторим почерк и хитри трикове ще подготви автентично меню с доста изкушения. Предястията ще бъдат доста и напълно за шерване, главното ще е обичаното му цяло печено пиле с картофен гретен, а десертът ще е с бананов привкус. Типично за френската кухня, на масата ще има планина от масло, а гостите му ще пробват добруджанска саламурийка, телешки тартар и хрупкави телешки момици. В чест на за началник Манчев, Владимир ще готви с авокадо, а възприятието му за комизъм ще бъде правилен сателит по време на готвенето. Специалният му посетител ще бъде значим за кариерата му човек, който му е дал късмет да бъде основен готвач на нежната възраст от 22 години. Историите на младия началник ще го върнат години обратно, когато стартира първата си работа. За първия му работен ден и неповторимата му униформа, за класическите предписания и суровите кебапчета – всичко това и още доста ще разкрие Владимир Тодоров в четвъртък в „ Черешката на тортата “.

Българинът с японски и гръцки корени Джун Йошида ще заведе феновете на околосветска обиколка с азиатски привкус в петък. Легендата в кулинарията в България ще остане правилен на своя различим жанр „ пънкарско гурме “, а менюто му ще бъде цялостно с непредвидени изненади. Джун ще допре сърцето на гостите си с веян паламуд с даши сос, скариди със саздърма и сланина с туршия от кора на любеница. Основното ядене ще е повлияно от живота му в Америка, а за десерт домакинът ще угоди на желанията на своите сътрудници и ще подготви шоколадово прелъщение. Азия ще оживее в кухнята на топ готвача, който ще употребява китайско вино за готвене, корейска паста, рибен сос от ферментирала аншоа, паста от Малайзия и за лукс - мексиканска чушка анчо. Специалният посетител на вечерята ще бъде половинката му Рене Йошида. Уникалните импровизации и положителното въодушевление за гостите са обезпечени, а за край ще има кулинарен подарък за всеки.
 Джун Йошида NOVA
Как професионалните готвачи ще одобряват предизвикването да се изправят против един против различен? Не пропускайте седмицата на експертите – от вторник до петък, в 20.00 ч. по NOVA.

Още забавна информация за „ Черешката на тортата “ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР