Висш лидер на Хамас призова палестинците да отбележат началото на

...
Висш лидер на Хамас призова палестинците да отбележат началото на
Коментари Харесай

Ръководителят на Хамас призовава за поход към Ал-Акса, докато преговорите за заложници са затруднени

Висш водач на Хамас прикани палестинците да отбележат началото на Рамадан идващия месец с поход към джамията Ал-Акса в Йерусалим, до момента в който договарящите се борят да обезпечи договорка за прекъсване на войната в Газа.

Съединени американски щати, Катар и Египет от седмици се пробват да реализират съглашение сред Хамас и Израел за прекъсване на спора преди началото на свещения за мюсюлманите месец, с цел да обезпечат освобождението на израелските заложници и да доставят повече помощ в обсадените Лента.

Исмаил Хания, политическият водач на Хамас, сподели, че палестинската въоръжена формация демонстрира „ еластичност “, само че е подготвена да продължи да се бие.

Израелски публични лица и хора, осведомени за договарянията, споделиха, че макар че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън загатна тази седмица, че договорката е близо, огромните разлики по отношение на съглашението остават.

„ Пропуските са прекомерно огромни, има концептуално недоразумение сред двете страни за това кое е по-важно – прекратяването на огъня или заложни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР