Висш кадър от разузнавателните служби на Канада е задържан по

...
Висш кадър от разузнавателните служби на Канада е задържан по
Коментари Харесай

Канада задържа висш полицейски служител по случая „Магнитски“

Висш кадър от разследващите служби на Канада е арестуван по съмнения за предаване на класифицирана информация на задгранични организации. Камерън Ортиз, който е общоприет шеф на Кралската канадска конна полиция, е работил по редица основни следствия, едно от които е обвързвано с огромно пране на пари по дело за корупция от страна на Русия, разкрито първо от юриста Сергей Магнитски, оповестиха в. " Глоуб енд мейл " и телевизия " Глобъл нюз ". „ Ортиз е имал достъп до самоличностите на канадски служители на реда и оперативни служащи, настоящи под прикритие както в страната, по този начин и в чужбина “, заяви основната редакторка на вестника в Отава Мерцедес Стивънсън, като прибавя, че съществуват съществени терзания, че някои от лицата под прикритие са застрашени.

През август стана ясно, че Ортиз е бил отпред на следствието по делото за машинация за над 230 млн. $, за които се допуска, че са били взети от капиталовия фонд „ Хермитидж капитъл “ в Русия, ръководен от Уилиям Браудър. Той  окачестви ареста на Ортиз като „ удивителен “ в  Туитър. Властите не оповестяват дали работата на Ортиз по случая „ Магнитски “ е обвързвана със задържането му. Ако бъде приет за отговорен по всички обвинявания, той може да получи присъда от 37 години.

Сергей Магнитски умря при съмнителни условия в съветски затвор през 2009 година, откакто прекара в него 11 месеца. През август Европейският съд по правата на индивида реши, че Русия е нарушила правото на живот, правото на независимост и сигурност, правото на обективен развой, презумцията за непорочност, както и възбраната за изтезания в тази ситуация на Магнитски.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР