Висш ирански служител каза днес, че Техеран е готов да

...
Висш ирански служител каза днес, че Техеран е готов да
Коментари Харесай

Иран е готов да се върне към ядрената сделка само ако получи петролен кредит

Висш ирански чиновник сподели през днешния ден, че Техеран е подготвен да се върне към осъществяване на съглашението за неговата нуклеарна стратегия единствено в случай че получи 15 милиарда $ за петролни продажби за четири месеца, както планува френски проект за избавяне на договорката. Това заяви Ройтерс, като се базира на иранските организации Фарс и ИРНА.

Необходимо е Европа да компенсира Иран с 15 милиарда $ за четири месеца и " по-късно Иран е подготвен за договаряния ", съобщи заместник-министърът на външните работи Абас Арагчи.

" Нашето връщане към цялостното използване на нуклеарното съглашение е подвластно от приемането на 15 милиарда $ за интервал от четири месеца. В противоположен случай процесът на понижаване на уговорките на Иран ще продължи ", сподели той.

" Европа би трябвало или да купува нефт от Иран, или да даде на Иран равностойността на продажбата на нефт като кредитна линия, обезпечена от иранските петролни доходи, което в прочут смисъл значи предварителна продажба на нефт ", сподели Арагчи.

По думите му обаче към момента има " съществени различия за дневния ред " на възможни бъдещи договаряния сред Иран и другите страни по нуклеарната договорка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР