Висш ирански служител каза днес, че Иран е разкрил и

...
Висш ирански служител каза днес, че Иран е разкрил и
Коментари Харесай

Иран казва, че е разбил американска мрежа за кибершпионаж

Висш ирански чиновник сподели през днешния ден, че Иран е разкрил и обезвредил наскоро " огромна американска мрежа за кибершпионаж ", съобщи Ройтерс, като се базира на държавната радиотелевизионна компания ИРИБ.

Секретарят на Върховния съвет за национална сигурност Али Шамхани съобщи, че няколко сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ са били задържани, откакто Иран е споделил разследващи данни със свои съдружници. Шамхани сподели, че Иран е виновен за сигурността в Залива и прикани американските сили да изоставен района.

" Винаги сме казвали, че подсигуряваме сигурността на Персийския залив и Ормузкия пролив ", съобщи той. " Повтаряме нашата позиция и призоваваме силите на Съединени американски щати да прекратят наличието си в района, защото са основният източник на рецесия и неустойчивост ", сподели Шамхани.

Иранската войска отхвърли да стои зад нападенията против танкери в Оманския залив предходната седмица и съобщи, че в случай че реши да блокира Ормузкия пролив, ще го направи намерено. " Що се отнася до новите произшествия в Персийския залив... в случай че Ислямска република Иран реши да спре износа на нефт през Ормузкия пролив, тя е задоволително мощна във военно връзки, с цел да го направи дефинитивно и намерено ", сподели началникът на генералния щаб на армията Мохамад Бакери.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР