Висш духовен гост уважи празника на семейство Джокович. Специално за

...
Висш духовен гост уважи празника на семейство Джокович. Специално за
Коментари Харесай

Патриархът на Сърбия пее и празнува с Ноле

Висш нравствен посетител почете празника на семейство Джокович. Специално за Архангеловден в дома на тенисиста дойде сръбският патриарх Порфирий. Той седна на масата с обредния самун и иконата на св. Архангел Михаил и дружно с Ноле запя патриотична ария.

„ Една земя, един тим, горделив съм с цялото си сърце. Идвам от Сърбия, в никакъв случай не се отхвърлям “, са думите в осъществяване на Джокович и патриарха, които обиколиха обществените мрежи.

Порфирий e непосредствен до някогашния №1 в света. Висшият свещеник поддържа и благослови Новак в особено послание точно на Коледа, когато сърбинът беше затворен в хотел за бежанци в Мелбърн, откакто не беше позволен да влезе в Австралия за първия шампионат от Големия шлем тази година.

Сега патриархът отпътува за дома на Джокович край село Павловци, откакто отслужи литургия в храм „ Свети Сава “. Именно там, край едноименното езеро, се събра цялата фамилия ден след триумфа в Торино, с цел да означи своя светец. Само ден по-рано Новак реализира огромен триумф, спечелвайки финалите на АТП в Торино.

Той незабавно се прибра в родината, с цел да означи Архангеловден.

„ Защити ни и ни пази от всяко зло “, насочи молитвата си към св. Архангел Михаил тенисистът.

Сред гостите му с изключение на патриарха беше и певицата Ана Бекута, която в разгара на празненството запя най-големите си шлагери. Голямата атракция обаче беше Тара, 5-годишната щерка на Ноле и брачната половинка му Йелена. Тя се хвана с баба Дияна и тропна хоро край празничната маса. Така дребната сподели, че е почтена наследница на баща си, който несъмнено знае по какъв начин да се радостни.

„ Хубаво е да видиш по какъв начин учат децата да съблюдават традициите “, написаха консуматори в обществените мрежи под фрагментите от вкъщи на Джокович.

" Мач Телеграф "

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР