Висш американски служител заяви, че САЩ ще продължат да разглеждат

...
Висш американски служител заяви, че САЩ ще продължат да разглеждат
Коментари Харесай

САЩ държат и на човешките права, и на ядреното разоръжаване на КНДР

Висш американски чиновник съобщи, че Съединени американски щати ще продължат да преглеждат въпросите на правата на индивида в Северна Корея, като в същото време работят за нуклеарното разоръжаване на страната, съобщи kbs.co.kr.

Даниел Надел, шеф на Службата за интернационална религиозна независимост в Държавния департамент на Съединени американски щати, направи тази забележка в телефонен брифинг. Надел сподели, че нуклеарните проблеми са действителни и съставляват доста предизвикателство. Длъжностното лице акцентира, че няма компромис в разглеждането на въпроси, свързани с правата на индивида, или разглеждането на други въпроси от национална сигурност или двустранна угриженост, като добави, че Съединени американски щати могат да създадат всички тези неща едновременно.

Брифингът се организира незабавно, откакто ведомството разгласява отчета за интернационалната религиозна независимост за 2020 година, в който изрази сериозна угриженост по отношение на нарушаванията на религиозната независимост в Северна Корея.

В началото на май Съединени американски щати оповестиха, че ще търсят дипломатически способи да реализират на практика прогрес към нуклеарно разоръжаване на Северна Корея, обявявайки заключението на своя обзор на политиката за Пхенян, почнал скоро откакто Джо Байдън встъпи в служба като президент на 20 януари.

Външното министерство на Северна Корея настоя, че новата политика на администрацията на Байдън е " враждебна " към Пхенян, защото непосредствено наскърбява управлението на страната. Според отчета на KCNA Северна Корея се ангажира да даде отговор на неотдавнашните мнения на президента на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на положението на правата на индивида в тази азиатска страна.

Байдън " направи огромен гаф ", сподели Пхенян, предупреждавайки, че връзките могат да доведат до " по-лоша рецесия отвън надзор ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР