Висш американски дипломат съобщи, че ФБР ще се включи в

...
Висш американски дипломат съобщи, че ФБР ще се включи в
Коментари Харесай

ФБР ще се включи в разследването на взрива в Бейрут

Висш американски посланик заяви, че ФБР ще се включи в следствието, което водят ливански и интернационалните специалисти на големия гърмеж от предходната седмица в Бейрут, лишил живота на минимум 172 души, съобщи Ройтерс.

Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Дейвид Хейл съобщи, че присъединяване на бюрото е по покана на ливанските управляващи.

На 4 август детонация в склад за предпазване на мощно взривоопасни субстанции лиши живота на минимум 172 души и рани към 6000, а към 300 000 души останаха без покрив. Цели региони от ливанската столица бяха разрушени. Трагедията съответства с дълбоката финансово-икономическа рецесия в Ливан, напомни Българска телеграфна агенция.

Самият Хейл, който е третият човек в Държавния департамент, през днешния ден отпътува за Ливан, с цел да изтъкне пред ливанското държавно управление "спешната потребност " от промени, още веднъж в подтекста на гърмежа, заяви външнополитическото ведомство на Съединени американски щати.

При плануваните си срещи с ливанското политическо управление, гражданско общество и юношески организации Хейл ще подчертае и готовността на Америка да поддържа всяко държавно управление, което е "истински ангажирано " с новаторски дневен ред, заяви Държавният департамент.

"Хейл ще изтъкне незабавната потребност от фундаментални стопански, финансови и административни промени, които да сложат завършек на ендемичната корупция и да доведат до бистрота и отчетност, както и до упражняването на ефикасен държавен надзор посредством функциониращи институции ", добавя външнополитическото ведомство на Съединени американски щати.

Хейл ще удостовери уговорката на Вашингтон да оказва помощ на Ливан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР