Висш американски дипломат каза вчера на конгресмените, водещи разследването за

...
Висш американски дипломат каза вчера на конгресмените, водещи разследването за
Коментари Харесай

Висш американски дипломат беше изслушан като свидетел в разследването в Камарата на представителите срещу Тръмп

Висш американски посланик сподели през вчерашния ден на конгресмените, водещи следствието за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, че не знае дали той е спрял помощ за Украйна в опит да принуди Киев да проверява негов политически съперник, въпреки че съгласно демократите показанията на Филип Рийкър удостоверяват другите събрани доказателства, съобщи Ройтерс.

Филип Рийкър, и.д. помощник-държавен секретар по въпросите на Европа и Евразия, прекара през вчерашния ден близо осем часа в Капитолия, отговаряйки при закрити врата на въпроси в комисиите по външните работи, разузнаването и надзора в Камарата на представителите.

Комисиите са насрочили още няколко съвещания за чуване на очевидци през идната седмица, отново при закрити врата. Чарлз Купърман, някогашен заместник-съветник на президента за националната сигурност, който бе свикан да даде показания на следващия ден, изиска от арбитър да реши дали би трябвало да се подчини на призовката от Конгреса или на заповедта на администрацията да не се яви. Във вторник конгресмените се надяват да разпитат Александър Виндман - шеф по европейските въпроси в Съвета за национална сигурност. Катрин Уийлбъргър, и.д. помощник-министър на защитата за интернационалната сигурност, е призована за сряда, а Тим Морисън, водещ консултант на Белия дом по въпросите на Русия и Европа има призовка за четвъртък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР