Високото кръвно е неприятен здравословен проблем, от който все повече

...
Високото кръвно е неприятен здравословен проблем, от който все повече
Коментари Харесай

И лесно, и евтино: Тази храна сваля кръвното за минути

Високото кръвно е противен здравословен проблем, от който от ден на ден хора се оплакват. Храната, която консумираме е един от факторите, оказващи директно въздействие на нашето кръвно налягане. Но един артикул е  в положение да го понижи за минути и има резултат на лекарство.

Независимо дали го употребявате като основа за сос за паста или като фалшификация за дресинги за салати, чесънът е не просто фалшификация.

„ Проучване сподели, че резултатите от консумация на чесън са сходни на тези на антихипертензивните медикаменти. Признати са неговите изгоди за сърдечно-съдовото здраве. Те се свързват с намалена артериална вдървеност и вискозитет на кръвта “, споделя съветският доктор доктор Татяна Захарова.

Изследователите вземат решение да преразгледат проучването, като се концентрират върху екстракта от остарял чесън.

Анализът демонстрира, че добавките с чесън са в положение да понижат както систолното, по този начин и диастолното кръвно налягане, написа actualno.com. Средно намаляване на систоличното кръвно налягане с 8-10 mm Hg. Това понижение също се свързва с 16-40% понижение на риска от развиване на сърдечно-съдови болести.

Екстрактът от чесън също по този начин доста понижава кръвното налягане, пулсовото налягане, скоростта на пулсовата вълна и артериалната вдървеност.

Ядката, която би трябвало да ядете 5 пъти седмично, с цел да живеете по-дълго и да забравите за високото кръвно

" Нашите червени кръвни кафези реагират на сярата в чесъна, като основават газове азотен оксид (NO) и сероводород (H2S). Тези съединения отпускат и уголемяват кръвоносните съдове ", споделят специалистите.

Важно: Статията е само с информативна цел и не замества консултацията със експерт!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР