Високотехнологични стопанства и експериментални полета ще бъдат изградени в рамките

...
Високотехнологични стопанства и експериментални полета ще бъдат изградени в рамките
Коментари Харесай

Високотехнологична селскостопанска демонстрационна зона ще бъде част от интелигентния град край Елин Пелин


Високотехнологични стопанства и пробни полета ще бъдат построени в границите на плана за образован град “Св. София” край Елин Пелин. Това излиза наяве от стратегическото тристранно съглашение, подписано в наличието на министъра на стопанската система на Република България Емил Караниколов по време на срещата на високо ниво 16+1 в Националния замък на културата.

На седмата среща на държавните ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа бе подписано съглашение сред Capital Concept Limited, представлявана от доктор Чао Хонг Албърт Хунг – вицепрезидент, компанията China Construction, представлявана от Цай Кун Танг, зам. общоприет управител, и Васил Гелев, изпълнителен шеф на Центъра за поощряване на съдействието в региона на селското стопанство сред Китай и страните от Централна и Източна Европа. Освен построяването на високотехнологична селскостопанска демонстрационна зона, със съглашението се разпореждат строителните действия по плана на компанията China Construction.

Демонстрационната зона в бъдещия образован град ще се употребява за развъждане и селекция на нови и обичайни сортове селскостопански артикули и техники за тяхната преправка, както и за обмяна на положителни практики в региона на научноизследователската и развойна активност във връзка с селскостопанските артикули. Една от задачите на тази зона ще бъде да способства за историческия, културен и туристически продан сред България, страните от Централна и Източна Европа и Китай. За задачата ще бъдат построени 17 демонстрационни здания, на първите етажи на които ще има национални павилиони, където ще бъдат показани присъщи селскостопански и други артикули от съответните 16+1 страни. На останалите етажи от постройките ще има осведомителни центрове, капиталови консултанти, туристически организации.

Бъдещият комплекс „ Света София “ на стойност 1.1 милиарда евро ще включва съвременен конгресен и изложбен център и редица първокласни развлекателни и бизнес площи. В конгресните зали ще се провеждат конгреси на 17-те страни, ще има непрекъснати експозиции в изложбените пространства, месеци на обособените страни, фолклорни фестивали. Целта е да се разсъни интереса на всеки посетител да посети персонално тези страни. Важен акцент ще бъде и кулинарният туризъм – в постройките ще има специфични менюта “16+1” с занаятчия готвачи и обичайни специалитети от другите страни. Продуктите ще бъдат от сертифицирани ферми от Китай и ЦИЕ, които в началото ще бъдат отсявани и селектирани в демонстрационните зони. Нещо повече – заведенията за хранене и настаняване в бъдещия план „ Св. София “ ще употребяват най-вече български артикули и такива, които идват от демонстрационните ферми.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР