Високотехнологичен завод на немския концерн „Костал ще бъде открит официално

...
Високотехнологичен завод на немския концерн „Костал ще бъде открит официално
Коментари Харесай

Голям завод за авточасти отваря врати в Пазарджик

Високотехнологичен цех на немския тръст „ Костал " ще бъде открит публично през днешния ден в Пазарджик, предава „ Дарик ". За церемонията се чака да дойдат министър председателят Бойко Борисов, външният министър Екатерина Захариева и други посетители от Министерския съвет, както и представители на общинската и регионалната администрации.

Предприятието е с общ потенциал 2400 работни места. За момента са наети 250 души, като за момента от локалното посланичество издават проектите си до края на 2018 година, когато би трябвало да бъдат назначени общо 1200 души. С тях се обрисува заводът да бъде най-мащабният шеф в Пазарджишка област.

Производството е на кормилни кутии за всички немски марки коли, както и за множеството европейски - „ Шкода ", „ Дачия ", „ Фиат " и други. Според известие на уеб страницата на външното министерство във връзка гостуването на Екатерина Захариева за церемонията се показва, че до 3 година се чака личният състав да доближи до 2400 души.

За начало са пуснати в употреба два цеха. През есента на тази година стартира строителството на още два, с обща повърхност 15 000 кв.м. Скоро ще бъде оголен и професионален образователен център. В него ще се организира както дуално образование с възпитаници и студенти с търсените специалности, по този начин и на новоназначени възрастни без нужните познания и умения.

Предприятието е в Индустриалната зона на Пазарджик на повърхност от 60 дка, на мястото на някогашния ЗММ „ Металик ". След банкрута на тогавашния цех базата му бе пусната за обмен от Национална агенция за приходите и през предходната година бе купена от „ Костал ".

Немската корпорация има над 17 000 чиновници по целия свят. В България стъпва през 2011 година, когато открива първия си цех в Смолян, а в този момент уголемява активността си с новата база в Пазарджик.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР