Високоскоростно тестово превозно средство, което достига скорост от 600 километра

...
Високоскоростно тестово превозно средство, което достига скорост от 600 километра
Коментари Харесай

В Китай направиха успешен тест на високоскоростна влакова система, достигаща 600 км/ч

Високоскоростно тестово транспортно средство, което доближава скорост от 600 километра в час, сполучливо организира опит по линия на транспортната влакова система Magelv в Шанхай. С сполучливия тест учените от университета Tongji в Шанхай означават нов значим пробив в проучванията и развиването на високоскоростните влакове в Китай, написа China Global Television Network.

Разработването на високоскоростна транспортна система Maglev със скорост от 600 км/ч е основен план в китайската стратегия за уголемен железопътен превоз, инициирана от Министерството на науката и технологиите във втората международна стопанска система.

Екипът на плана е интегрирал специалисти от над 30 предприятия, университети и проучвателен институти. Те са съумели да пробият в главните технологии на високоскоростната система Maglev през последните четири години. Успехът разрешава нови тестови интервенции на трасето, след премахване на неточности.

По време на теста, който е изследвал доста разнообразни положения, транспортното средство е посочило устойчиво ориентиране и положително положение на работа. Всички основни механически индикатори са отговаряли на плановите условия и упования, разяснява ръководителят на екипа за научни проучвания и разработки на плана Динг Сансан.

Пробният цикъл е записал усъвършенствания от статична към динамична работа и е получил огромен брой основни данни. Предварително са тествани и основните характерности на високоскоростната система и главните съставни елементи, което обезпечава значима техническа поддръжка за развиването и усъвършенстването на високоскоростни тестови транспортни средства за плана Мaglev.

Като нов високоскоростен модел системата разполага с експедитивност, сигурност, надеждност, огромен потенциал на пасажерите, навременна работа, отбрана на околната среда и ниски разноски за поддръжка. Може да се употребява както за превоз на дълги дистанции, по този начин и за транспорт на пасажери на къси и междинни дистанции.

Високоскоростният трен може да запълни празнината сред актуалните високоскоростни железопътни и авиационни услуги и да помогне за построяването на по-разумна, ефикасна и гъвкава транспортна мрежа, която да отговори на потребностите на пътешестване на разнообразни групи.
 Китай съживява растежа с $600 милиарда в инфраструктурни планове
Китай съживява растежа с $600 милиарда в инфраструктурни планове

Втората международна стопанска система ползва същата тактика за възобновяване, както след световната финансова рецесия

Очаква се системата да стартира да се създава по прототипа до края на 2020 година.

Maglev е система от влаков превоз, която употребява два комплекта магнити - един комплект за отбиване и изтласкване на влака нагоре от коловоза и различен комплект за напредване на повдигнатия трен напред, възползвайки се от неналичието на търкане. По избрани направления със междинен обхват, нормално от 320 до 640 км, системата може да се конкурира с високоскоростни влакове и самолети.
 Снимка 484755
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР