Високоскоростният железопътен транспорт в Европа продължава да процъфтява, като през

...
Високоскоростният железопътен транспорт в Европа продължава да процъфтява, като през
Коментари Харесай

Влак-стрела ще свързва Париж и Берлин

Високоскоростният железопътен превоз в Европа продължава да процъфтява, като през идната година ще бъде пусната директна линия сред Париж и Берлин.

Френският железопътен оператор SNCF съобщи, че услугата може да бъде пусната в употреба още през декември 2023 година „ Това има смисъл, тъй като виждаме, че хората одобряват все по-дълги пътувания. Наистина има мнозина които са подготвени да прекарат пет, шест, седем часа във влака “, съобщи основният изпълнителен шеф на SNCF Жан-Пиер Фаранду пред Euronews.

В този случай маршрутът от Париж до Берлин ще отнеме седем часа, изясни той.

Както SNCF, по този начин и немският железопътен оператор Deutsche Bahn оферират високоскоростни влакови услуги сред Париж и Франкфурт, Щутгарт или Манхайм, само че сега няма директна линия до Берлин от френската столица.

Ален Кракович от SNCF декларира, че търсенето на високоскоростни железопътни транспорти в Европа не демонстрира признаци на закъснение, и уточни триумфа на високоскоростните връзки Париж-Милано и Париж-Барселона като мотивация за свързване на Париж с повече европейски градове.

Високоскоростната линия Париж-Берлин ще започва с един трен сред двете столици на ден през декември 2023 година, преди по-късно да бъде пусната нова нощна линия.

Междувременно високоскоростната железопътна услуга Eurostar сплотява сили с френско-белгийския железопътен оператор Thalys, с цел да свърже непосредствено Лондон с градове в Германия за първи път.

През септември започва услугата EuroNight на шведския оператор SJ, която предлага на пасажерите още по-голям избор от дестинации при пътешестване с трен в Европа. Тя дава нощна услуга от шведската столица Стокхолм до Хамбург със спирка в Копенхаген по пътя.

Спирката в Хамбург е и изчезналото звено в железопътния превоз сред Обединеното кралство и Швеция и ще свързва Лондон със Стокхолм. Когато стартира да действа, това значи, че пасажерите в Лондон ще могат да пътуват с Eurostar до Брюксел, а по-късно с трен до Хамбург, с цел да се причислят към услугата EuroNight до Стокхолм. Ако пасажерите се възползват от услугата до Стокхолм в 21:00 ч., те ще дойдат в шведската столица тъкмо в точния момент за закуска в 10:00 ч. на идващия ден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР