Високопоставеният ирански военен Хосейн Салами отправи предупреждение към Европа, предаде

...
Високопоставеният ирански военен Хосейн Салами отправи предупреждение към Европа, предаде
Коментари Харесай

Иран размаха ракетите си пред Европа

Високопоставеният ирански боен Хосейн Салами насочи предизвестие към Европа, съобщи Франс прес.

Бригаден военачалник Салами съобщи в излъчено тази нощ по иранска телевизия изявление, че Иран може да бъде заставен да усили обсега на бойните си ракети, ако избрани страни, най-много европейски, целят скрит план за лишаването на Техеран от тези оръжия.

" Ако европейците или някой различен целят скрит план, с който да лишат Иран от ракетите му, то ние ще сме принудени да променим тактиката си. Стратегията ни в региона на защитата не е закрепена един път вечно. Тя може да се промени според от обстановката и държанието на едни или други (страни) ", посочи военачалник Салами, който е вторият по значимост пълководец в Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война.

Салами напомни, че настоящата военна теория на Иран планува иранските ракети да са с оптимален обхват от 2000 километра.

Секретарят на иранския Съвет за национална сигурност адмирал Али Шамхани сподели във вторник, че Техеран няма никакво предпочитание да усилва обсега на ракетите си, само че е кадърен да го направи, напомня Франс прес.

Въпросът за иранските ракети предизвика противоречие сред Техеран и Запада.

Приетата през 2015 година резолюция 2231 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации приканва Иран " да не прави действия, свързани с балистични ракети, конструирани, с цел да носят нуклеарни бойни глави ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР