Високопоставени представители на талибаните и САЩ обсъдиха скорошните атаки срещу

...
Високопоставени представители на талибаните и САЩ обсъдиха скорошните атаки срещу
Коментари Харесай

Майк Помпейо и представител на талибаните обсъдиха ситуацията в Афганистан

Високопоставени представители на талибаните и Съединени американски щати разискаха скорошните офанзиви против афганистанските сили за сигурност, съобщи ДПА.

Базираният в катарската столица Доха талибански водач молла Абдул Гани Барадар беседва с американския държавен секретар Майк Помпейо, съобщи представителят на талибаните Сухайл Шахин. Американският държавен департамент удостовери, че двамата са разговаряли посредством видеоконферентна връзка, с цел да обсъдят използването на процедура на съглашението сред Съединените щати и талибаните, подписано през февруари.

Държавният секретар ясно изрази упованието, че талибаните ще спазят поетите задължения, измежду които и обещанието да не атакуват американци, съобщи говорителката на Държавния департамент Морган Ортегас.

Шахин съобщи, че афганистанското държавно управление се бави с стартирането на пандизчии талибани и това блокира плануваните мирни договаряния на талибаните с него. Талибаните към момента са решени да водят договаряния, посочи той.

На съображение съглашението с Вашингтон всички интернационалните войски би трябвало да изоставен Афганистан, като в подмяна талибаните би трябвало да стартират вътрешни афганистански договаряния за да сложат завършек на войната в Афганистан, траяла 19 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР