Високопоставени представители на двете Кореи се срещнаха днес в демилитаризираната

...
Високопоставени представители на двете Кореи се срещнаха днес в демилитаризираната
Коментари Харесай

Северна и Южна Корея преговарят за нова лидерска среща

Високопоставени представители на двете Кореи се срещнаха през днешния ден в демилитаризираната зона Панминчжон, с цел да уговорят датата и мястото на третата среща сред южнокорейския президент Мун Дже-ин и севернокорейския водач Ким Чен-ун, заяви Асошиейтед прес.

 © Архив / Българска телеграфна агенция
Двамата държавници, чиято първа среща през април получи голямо медийно внимание, през май водиха неофициални диалози през май и се споразумяха да се срещнат още веднъж през есента.

Южнокорейската делегация за днешните договаряния се води от министъра на обединяването Чхо Мьон-кьон и включва помощника на президента Мун по севернокорейските нуклеарни въпроси Нам Гуан-пьо.

Начело на севернокорейската делегация е И Сон-гуон, отговарящ за междукорейските връзки. Северна Корея, която предходната седмица предложи днешните договаряния, изпрати и представители, които са отговаряли за минали междукорейски стопански начинания.

Във встъпителното си слово ръководителят на севернокорейската делегация даде положителен звук на срещата, като съпостави настоящето положение на междукорейските връзки с връзки на доста близки другари, сред които не може да застане нищо.

" Участваме в тези договаряния с желанието да реализираме положителни резултати ", сподели представителят на Сеул, обръщайки се към севернокорейската делегация. " Ще изслушаме позициите на Севера за междукорейската среща на върха тази есен, за която бе реализирано съглашение в декларацията от Панминчжон, и ще споделим с тях нашите възгледи ", сподели пред кореспонденти Чхо, преди да се насочи към границата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР