Високопоставени британски депутати, подкрепящи Брекзит, с ултимативно искане към премиера

...
Високопоставени британски депутати, подкрепящи Брекзит, с ултимативно искане към премиера
Коментари Харесай

Консерватори с ултиматум към Мей за Брекзит

Високопоставени английски депутати, подкрепящи Брекзит, с " ултимативно " искане към премиера на Англия Тереза Мей държавното управление да се откаже от един разновидностите за митническо съглашение с Европейски Съюз, оповестява БиБиСи.

Британската медия се е сдобила с документ от 30 страници, в който се акцентира, че с " митническо партньорство " е " невероятно " да се сключат смислени търговски съглашения, а също по този начин прави неефикасно министерството за интернационална търговия.

Информацията е публикувана преди основна среща на министри през днешния ден. Те ще обсъдят разнообразни разновидности за подмяна на участие в митническия съюз с Европейски Съюз.

Казусът заплашва да разедини подкомисията за Брекзит и може да има дълготрайни последствия за държавното управление.

Всички страни членки на Европейски Съюз са част от митническия съюз, което значи, че няма вътрешни мита върху обмена на артикули сред тях. Страните членки са договорили общи мита за артикули от страни, които не членуват в съюза.

БиБиСи е схванало, че финансовият министър Филип Хамънд поддържа митническо партньорство, което планува Англия да постанова митническия режим на Европейски Съюз по границите си и да събира митата от името на Брюксел.

Решението за партньорство може да помогне за разрешаване на въпроса с ирландската граница, защото няма да има " твърда " митническа граница сред Обединеното кралство и Европейски Съюз.

Но поддръжниците на Брекзит се притесняват, че схемата ще бъде скъпа и комплицирана за осъществяване, а също по този начин може да значи, че Англия безсрочно ще бъде заклещена с митническите договорености на Европейски Съюз.

В документа депутатите споделят, че концепцията би трябвало " бързо да бъде отстранена от масата ", защото има " девет фундаментални казуса ".

Според Press Association " Даунинг стрийт " е бил предизвестен, че вероятно митническо партньорство може да събори държавното управление, защото поддръжниците на Брекзит измежду ръководещите консерватори го възприемат като недопустимо, тъй като считат, че това ще значи, че " Брекзит е единствено по име ".

Премиерът, подкрепян от финансовия министър, евентуално ще упорства да се резервира разновидността за митническо партньорство.

Митническо партньорство е едно от двете оферти на държавното управление.

БиБиСи разяснява, че източници, близки до Мей, са декларирали, че тя е спокойна и уверена, че ще се контракти с министрите по въпроса. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР