Високопоставена севернокорейска делегация, предвождана от генерал, който е известен поддръжник

...
Високопоставена севернокорейска делегация, предвождана от генерал, който е известен поддръжник
Коментари Харесай

В Южна Корея пристигна севернокорейска делегация на високо равнище

Високопоставена севернокорейска делегация , предвождана от военачалник, който е прочут покровител на твърдолинейната политика на Пхенян, дойде в Южна Корея за церемонията по закриването на Зимните олимпийски игри , съобщи Агенция Франс Прес.

Осемчленната делегация, отпред с военачалник Ким Йон-чхол, прекоси демилитаризираната зона, разделяща полуострова, през граничния пункт Дорасан, заяви представител на министерството на националното обединяване в Сеул.
 
 БГНЕС

Генерал Ким Йон-чхол е някогашен шеф на севернокорейската разследваща организация и сегашен зам.-председател на Централен комитет на Корейската трудова партия . Той е упрекван, че е възнамерявал поразяването с торпедо на южнокорейски боен транспортен съд през 2010 година , при което починаха 46 души.
 
Южнокорейски стачкуващи пробваха без триумф през днешния ден да блокират автоколоната. Решението на Пхенян да изпрати като началник на делегацията точно някогашния началник на военното разузнаване разгневи фамилиите на починалите 46 моряци.
 
 БГНЕС

Около 100 консервативни депутати и деятели проведоха седящ митинг на мост , откъдето чакаха да премине автоколоната, откакто тя пресече строго охраняваната граница и влезе в Южна Корея тази заран.
 
 БГНЕС

Около 2500 служители на реда бяха ситуирани на моста, само че автоколоната пое различен маршрут , заяви локална телевизия. По-късно делегацията дойде в хотел в Сеул, преди да се насочи към ПьонгЧанг за церемонията, започваща в 13.00 ч. българско време.
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР