Високопоставена делегация от САЩ проведе вчера и днес в град

...
Високопоставена делегация от САЩ проведе вчера и днес в град
Коментари Харесай

Китай и САЩ продължиха разговорите след срещата между Джо Байдън и Си Цзинпин

Високопоставена делегация от Съединени американски щати организира през вчерашния ден и през днешния ден в град Ланфан, покрай Пекин диалози със заместник-външния министър на азиатската страна Сие Фън, съобщи Ройтерс, базирайки се на китайското външно министерство, заяви Българска телеграфна агенция.

Целта на визитата е да бъде продължение на диалозите сред американския президент Джо Байдън и китайския му сътрудник Си Цзинпин и да приготви визитата на държавния секретар Антъни Блинкън в Китай, планувано за следващата година, заяви Държавният департамент на Съединени американски щати.

Говорителят на китайското външно министерство Ван Вънбин сподели, че Даниел Критънбринк, помощник-държавен секретар за Източна Азия, Лора Роyзънбъргър, старши шеф по китайските въпроси в Съвета за национална сигурност към Белия дом и заместник-министърът на външните работи Сие Фън, са разискали интернационалните и районни въпроси от общ интерес.

“Разговорите бяха откровени, задълбочени и градивни “, посочи Ван Вънбин. Сравнително оптимистичната му оценка бе в внезапен контрастност с думите му по време на същата конференция, свързани с налагането на наказания от Съединени американски щати против двама китайски чиновници за хипотетично нарушаване на правата на индивида в Тибет. Байдън и Си Цзинпин организираха предишния месец откровени диалози за Тайван и Севера Корея в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Индонезия. Срещата бе ориентирана към това да се предотврати обтегнатите връзки сред Съединени американски щати и Китай да доведат до нова Студена война.

Двамата водачи дадоха обещание да организират по-чести диалози в миг, когато сред тях тлеят разлики, свързани с правата на индивида, съветското навлизане в Украйна, както и по въпроси на икономическите проблеми.  

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР