Високопоставен украински служител заяви в четвъртък, че войната в Украйна

...
Високопоставен украински служител заяви в четвъртък, че войната в Украйна
Коментари Харесай

Войната в Украйна "може да приключи с преки разговори" между Путин и Зеленский: Украински представител

Високопоставен украински чиновник съобщи в четвъртък, че войната в Украйна " може да завърши с директни договаряния " сред украинския президент Владимир Зеленский и съветския президент Владимир Путин, съобщи CNN.

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, съобщи, че въпреки диалозите да са вероятни, той изчаква да реши по какъв начин ще напредне военната атака на Русия в източната част на страната през идващите дни

Върху това работи през днешния ден екипът от адвокати, консултанти и преговорната група от украинска страна ", сподели той. " Затова се надяваме, че позициите на президента Владимир Зеленский ще бъдат извънредно мощни в тези диалози. "

Русия трансферира сили в източната част на украинския район Донбас, което Киев и Москва дефинират като огромна борба за надзор над Източна Украйна.

 

Подоляк прибавя:

" Те разполагат с задоволително запаси, задоволително ракети и за жалост не престават да бомбардират градовете ни. Те към момента разполагат с работна ръка и съоръжение, които нямат нищо срещу да бъдат унищожени в нашите полета. Затова дано изчакаме известно време и тогава ще можем да преценим позициите на страните, преди всичко на президента на Украйна, на бъдещите двустранни срещи. "

 

 

Подоляк добави, че съгласно него през идната седмица или седмица и половина ще стане по-ясно по какъв начин ще се развие обстановката.

 

Снимка: Метин Акташ/Агенция Анадолу/ Getty Images

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР