Високопоставен украински бивш военен беше задържан в понеделник по подозрение

...
Високопоставен украински бивш военен беше задържан в понеделник по подозрение
Коментари Харесай

Украйна задържа високопоставен бивш военен по подозрение в подкуп

Високопоставен украински някогашен боен беше арестуван в понеделник по съмнение в корупция след известия, че след съветската инвазия фамилията му е купило недвижими парцели за милиони долари в Испания.

До уволнението си в края на юни Евгени Борисов отговаряше за мобилизацията и наборната работа в южната Одеска област, напомни Агенция Франс Прес.

През май следователите упрекнаха Борисов, че е приемал подкупи в подмяна на освобождението на някои хора от готовност в армията.

Държавното бюро за следствие (ДБР) на Украйна, което проверява корупцията по високите етажи на властта, заяви, че Борисов е бил арестуван в Киев при взаимна интервенция с основната прокуратура.

" Бившият чиновник се е опитал да избяга ", обявиха следователите, като прибавиха, че той се е опитал да го направи, като е сменил телефонните си номера, регистрационните номера на колите си и е трансформирал местопожителството си.

В събота на Борисов бяха повдигнати обвинявания в " нелегално обогатяване " и съзнателно отбягване на военна работа, оповестиха от ДБР.

Заплашват го до 10 години затвор.

Арестът му бе осъществен след следствие на авторитетна украинска медия, която заяви, че фамилията му е закупило недвижими парцели и коли на стойност милиони долари в първокласния курорт Марбея в Южна Испания.

Миналата седмица антикорупционното бюро на Украйна заяви, че някогашният чиновник е обвинен в приемането на подкупи на стойност над 188 млн. гривни (около 5 млн. долара). /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР