Високопоставен учен, един от основателите на иранската ядрена програма Мухсин

...
Високопоставен учен, един от основателите на иранската ядрена програма Мухсин
Коментари Харесай

Създател на иранската ядрена програма загина в атентат

Високопоставен академик, един от създателите на иранската нуклеарна стратегия Мухсин Фахризаде е бил погубен покрай Техеран, заяви Press TV в профила си в Twitter, базирайки се на свои източници.

Според организация Tasnim News Фахризаде е станал жертва на терористична офанзива в селището Абсард покрай иранската столица. Първо се е взривил нападател камикадзе, а по-късно колата на учения е била подложена на обстрел от други нападатели. При нападението са починало още няколко души, евентуално родственици на учения. Тепърва се откриват детайлности за нападението и жертвите.

Официалните управляващи не удостоверяват за момента информацията за гибелта на учения, оповестява IRNA. Впоследствие обаче съветникът на иранския водач аятолах Али Хаменей, Хосейн Дехкан насочи закана да бъде отмъстено за убийството на  Мухсин Фахризаде, предаде Ройтерс.

„ Ще ударим като гръм по убийците на мъченика “, написа един от най-близките сътрудници на иранския водач. Дехкан прибавя, че " Техеран ще ги накара да съжаляват за делата си. "

 Подразделенията на Ислямския революционен корпус на гвардейците (IRGC) в Иран обаче са сложени в режим на нараснала подготвеност. Преди няколко години също бе осъществен опит за нападение против Фахризаде, при който той оцеля.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР