Високопоставен турски официален представител заяви, че полицията е открила сигурно

...
Високопоставен турски официален представител заяви, че полицията е открила сигурно
Коментари Харесай

Турски представител заковава "със сигурно доказателство" саудитските власти за убийството на Кашоги

Високопоставен турски формален представител съобщи, че полицията е разкрила " несъмнено доказателство " по време на обискирането на саудитското консулство в Истанбул, което демонстрира, че саудитският публицист Джама Кашоги е бил погубен там, оповестяват международните организации. Официалният представител, поискал анонимност, не даде детайлности за доказателството, което е било намерено при траялото часове претършуване на дипломатическата задача, което приключи рано тази заран.

Турски официални представители заявиха, че саудитски агенти са убили и разчленили журналиста в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври. Саудитска Арабия по-рано нарече обвиненията " безпочвени ", но американски медии твърдят, че може скоро да признае, че Кашоги е бил убит там, вероятно при разпит, който се е развил по непредвиден начин.

Кашоги е в неизвестност от 2 октомври, откакто влязъл в саудитското консулство в Истанбул, за да получи документи за предстоящата си женитба. Турските власти и годеницата му заявиха, че той така и не е излязъл от сградата. Има подозрения, че Кашоги, критично настроен към властта в Рияд и пишещ най-вече за в. " Вашингтон пост ", може да е бил убит.

Снощи екип следователи от турската полиция и прокурори извърши със съгласието на саудитските власти обиск, който продължи осем часа. Такъв обиск представлява извънредно събитие, като се има предвид, че консулствата и посолствата се ползват с неприкосновеност по силата на Виенската конвенция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР