Високопоставен служител в Британската централна банка се извини за описанието

...
Високопоставен служител в Британската централна банка се извини за описанието
Коментари Харесай

Британците се разгневиха на финансист, сравнил икономиката на Острова с менопауза

Високопоставен чиновник в Британската централна банка се извини за описанието си на английската стопанска система като " менопауза ", откакто онлайн мнения го упрекнаха в сексизъм и го нарекоха женомразец, написа Блиц.

Бен Броудбент, помощник-управител в отдела за парична политика в централната банка, съобщи пред вестник “Дейли Телеграф “, че бавната икономика претърпява спад в продуктивността, който не се е следил от края на викторианската ера на Англия през 19 век.

Броудбент сподели, че през тази епоха се е следил " климактериален " резултат, при който " растежът на продуктивността ненадейно се е забавил значително ". Той означи, че внезапното закъснение е сходно с следеното тогава, което е траяло повече от 10 години.

Броудбент изясни, че терминът " климактериален ", употребен от икономическите хроникьори, всъщност значи менопауза, само че може да се отнесе и към двата пола и значи, че  " към този момент сте оттатък пика на продуктивността си ".

След рецензиите на обществените мрежи обаче, той бързо се извини за изявленията си. " Съжалявам за неприятния си избор на термини и скърбя за нанесената засегнатост ", сподели Броудбент в изказване на централната банка. " Икономическата работливост е нещо, което засяга всеки един от нас, от всяка възраст и пол ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР