Високопоставен служител на САЩ предупреди днес Египет, че рискува да

...
Високопоставен служител на САЩ предупреди днес Египет, че рискува да
Коментари Харесай

САЩ заплашват Египет със санкции, ако купи руски изтребители

Високопоставен чиновник на Съединени американски щати предизвести през днешния ден Египет, че рискува да му бъдат наложени американски наказания, в случай че купи съветски изтребители за своята бойна авиация, съобщи Асошиейтед прес, представена от Novini.bg.

Кларк Купър, помощник-държавен секретар по политико-военните въпроси, сподели това пред публицисти в коридорите на огромното авиошоу в Дубай.

Египет е сключил договорка за закупуване на съветски изтребители Су-35, настояват военни представители в Кайро, съгласно които самолетите са нужни на Египет за битка с ислямските бунтовници на Синайския полуостров.

Според различен неназован боен чиновник, Египет, който е най-голямата арабска страна, се обърнал към Русия, откакто Съединени американски щати не дали отговор на настояването му преди повече от година да закупи към 25 изтребители Ф-35.

Сделката с Русия щяла да диверсифицира военните снабдители на Египет, защото пред миналите години Съединени американски щати са спрели военната си помощ за Кайро заради нарушавания на човешките права в арабската страна, сподели различен египетски боен, представен от АП. И двамата военни пожелаха анонимност, защото не били оторизирани да приказват по този въпрос.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> &
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР