Високопоставен служител на хусите обеща безопасно преминаване на руски и

...
Високопоставен служител на хусите обеща безопасно преминаване на руски и
Коментари Харесай

Хусите обещават безопасно преминаване за руски и китайски кораби

Високопоставен чиновник на хусите даде обещание безвредно прекосяване на съветски и китайски кораби през Червено море, където подкрепяната от Иран йеменска въоръжена формация прави офанзиви против търговски кораби в символ на взаимност с палестинците в Газа, написа The Guardian.

В изявление, оповестено от съветския вестник Известия в петък, Мохамед ал-Бухайти настоя, че водите към Йемен - които някои корабни компании заобикалят заради продължаващата експанзия - са безопасни, стига корабите да не са свързани с избрани страни, особено Израел, организация оповестява France-Presse.

Представителят на хусите сподели, че всички други страни, в това число Русия и Китай, тяхното мореплаване в района не е застрашено.

Освен това сме готови да осигурим безвредното прекосяване на техните кораби в Червено море, тъй като свободното мореплаване играе значима роля за страната ни.

Атаките против плавателни съдове, " свързани по всевъзможен метод с Израел ", ще продължат, добави той.

Подкрепяните от Иран екстремисти неотдавна споделиха, че обвързваните с Съединени американски щати и Англия кораби също ще бъдат прицелвани, след като двете страни нанесоха въздушни удари в Йемен в отговор на многократните офанзиви.

Хусите упорстват, че офанзивите им са насочени само към кораби от избрани националности, само че пълководец на американския флот сподели, че забърканите кораби в действителност имат връзки с десетки страни.

Хусите рано в петък поеха отговорност за ново нападение срещу американски транспортен съд, откакто Съединени американски щати нанесоха нови удари по цели на бойци предния ден.

В петъчно изявление Бухайти сподели, че виновността за офанзивите върху корабите е на корабите, които са пренебрегнали заповедите на хусите да трансформират курса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР