Високопоставен служител на Европейския парламент и още четирима заподозрени в

...
Високопоставен служител на Европейския парламент и още четирима заподозрени в
Коментари Харесай

Високопоставени служители на Европейския парламент остават в ареста

Високопоставен чиновник на Европейския парламент и още четирима обвинени в следствие за търговия с въздействие ще останат в ареста до неделя, когато белгийските прокурори ще решат по какъв начин да действат по случая, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

Източници на ДПА оповестиха, че сътрудникът на Кайли също е измежду арестуваните. В рамките на акцията полицията е направила голям брой обиски.

Прокуратурата съобщи, че в неделя управляващите ще решат дали петимата обвинени, в това число Ева Кайли, ще останат в ареста.

Според известия в медиите всички обвинени, като се изключи представителката на Гърция, са италиански жители или са от италиански генезис.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола отхвърли да разяснява обиските и ареста на Кайли, която е един от нейните 14 заместници. Но Мецола, която е от Малта, написа през днешния ден в Туитър, че Европейският парламент „ е твърдо срещу корупцията ".

Прокурорите обявиха, че следствието се отнася до опити за въздействие от чужбина и изказвания за корупция и пране на пари.

Властите отхвърлиха да посочат коя страна стои зад хипотетичните опити за оказване на въздействие, само че източници на ДПА обявиха, че въпросната страна е емирство Катар, което сега е хазаин на Световното състезание по футбол.

От няколко месеца има съмнения, че страна от Персийския залив се пробва да въздейства върху политическите и икономическите решения на Европейския парламент, показва ДПА.

Ева Кайли, която е някогашен публицист, работи в Европейския парламент като консултант по въпросите на външната политика и правата на индивида.

Късно нощес Общогръцкото социалистическо придвижване ПАСОК-КИНАЛ изключи Кайли от редиците си. Членството ѝ в групата на Социалистите и демократите в Европейския парламент също беше прекратено след ареста ѝ.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР