Високопоставен саудитски разузнавач вероятно ще стане изкупителна жертва за изчезването

...
Високопоставен саудитски разузнавач вероятно ще стане изкупителна жертва за изчезването
Коментари Харесай

Случаят Джамал Хашоги взима главата на шеф в саудитското разузнаване?

Високопоставен саудитски шпионин евентуално ще стане изкупителна жертва за изгубването на Джамал Хашоги, написа в. "Ню Йорк таймс ".

Рияд евентуално ще упрекна военачалник Ахмед Асири, който е началник на отдел на специфичната работа на консервативната близкоизточна монархия, за възможното ликвидиране на рецензия, допуска изданието. Според американската медия ориста на Асири е в ръцете на престолонаследника принц Мохамед бин Салман. "Аристократът може да реши всичко. Той може да уволни генерала, само че може и да го ликвидира ", продължава с догатките си "Ню Йорк таймс ". Вестникът обаче добавя, че е допустимо наследникът на властта в Рияд може и да си затвори очите.

Турският в. "Хюриет " през днешния ден написа, че профилирани полицейски екипи са оповестили резултати от разбор на три коли на саудитското консулство в Истанбул. В черен бус, който е бил сниман от камери на дипломатическата задача на 2 октомври (деня на изгубването на Хашоги), са били открити следи от киселина и упойващи субстанции. Вероятно с това моторно транспортно средство са били изкарани тленните остатъци на журналиста, счита вестникът. В другите коли на задачата, подложени на проучвания, не е било открито нищо съмнително. Вероятно двата леки коли са ескортирали микробуса, написа още Хюриет.

По-рано бе обявено, че турската полиция е почнала да търси хипотетични остатъци на Хашоги в гора край най-големия град в югоизточната ни съседка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР