Високопоставен руски генерал е знаел предварително за плановете на Евгений

...
Високопоставен руски генерал е знаел предварително за плановете на Евгений
Коментари Харесай

Ген. Армагедон знаел за метежа на Вагнер?

Високопоставен съветски военачалник е знаел авансово за проектите на Евгений Пригожин да се разпалва против съветското военно управление, се твърди в разбор на " Ню Йорк таймс ", представен от международни медии, предава " 24 часа ".

Той се базира на данни, получени от американското разузнаване, които повдигат въпроси към ролята на отстранения някогашен главнокомандващ ген. Сергей Суровикин. 

Служителите се опитвали да схванат дали Суровикин е помагал на " Вагнер " за метежа през уикенда, който бе най-сериозната опасност за властта в Кремъл през последните 23 години. 

Суровикин стана прочут с прякора Армагедон, тъй като укрепи защитата на руснаците и започва ракетни удари по украинските градове.

Военният бе отхвърлен от поста при започване на годината, само че към момента той е с доста висок престиж в армията.

Според медии Пригожин не би се решил на сходен протест, в случай че не се употребява с поддръжката на авторитетни генерали. 

От друга страна, анализът наподобява заплита една доста комфортна за западните съдружници конспирация, тъй като ген. Суровикин се отличава от останалите в съветското командване, защото е много по-кадърен, само че и по-опасен от тях. 

В своя отбрана военният може да изтъкне, че в телеграм прикани метежниците да се откажат. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР