Високопоставен представител на военното крило на проиранската групировка Хизбула бе

...
Високопоставен представител на военното крило на проиранската групировка Хизбула бе
Коментари Харесай

Израелски удар уби член на ръководството на военното крило на Хизбула

Високопоставен представител на военното крило на проиранската формация " Хизбула " бе погубен през днешния ден при израелски удар по автомобила му в Южен Ливан, заяви за Франс прес източник от ливанските служби за сигурност.

Този пълководец " играеше първостепенна роля в управлението на военните интервенции на юг ", сподели източникът, поискал анонимност. Ударът е бил нанесен в село Кербет Селм, намиращо се на десетина километра от границата с Израел, като целта е била колата на убития, добавя той.
" Това е доста мъчителен удар ", добавил е източник, представен от Ройтерс.

Нападението беше осъществено на фона на опасенията от разгръщане на спора в района, изключително след гибелта на високопоставения водач на " Хамас " Салех ал Арури и шестима други водачи на групировката при удар на 2 януари, който също е приписван на Израел, отбелязва Агенция Франс Прес. Ударът беше ориентиран против офис на палестинската формация в южните покрайнини на Бейрут, цитадела на Хизбула, която в събота изстреля в отговор десетки ракети по военна база в Северен Израел.

По-рано през днешния ден израелската войска заяви, че е обстрелвала няколко цели на " Хизбула " в прилежащ Ливан. Изтребители на военновъздушните сили са атакували боен обект покрай Маруахин в Южен Ливан и ракетна установка на друго място по границата, оповестиха въоръжените сили. Израелски безпилотен аероплан и хеликоптер също са атакували позиции, от които е бил обстрелван Израел, прибавиха те.

" Хизбула " е изгубила над 130 бойци при израелски удари в Южен Ливан от 7 октомври насам, напомня Ройтерс. Общо жертвите в Ливан са над 180, в това число над 20 мирни жители, отбелязва Агенция Франс Прес.

В северната част на Израел са починали 9 бойци и 5 цивилни съгласно израелските управляващи. (БТА)
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР