Високопоставен представител на Израел отхвърли някои от предложенията на ислямисткото

...
Високопоставен представител на Израел отхвърли някои от предложенията на ислямисткото
Коментари Харесай

Израел отхвърли част от условията за примирие с Хамас

Високопоставен представител на Израел отхвърли някои от предложенията на ислямисткото придвижване " Хамас " за постигането на договорка за освобождение заложниците, оповестява БНР. По-рано палестинската формация предложи проект за прекъсване на огъня в Ивицата Газа за период от четири месеца и половина, който в последна сметка да докара до привършване на войната.

Според цитирания от организация Ройтерс израелски почитан чиновник някои от настояванията на " Хамас " за договорка за освобождение на пленените заложници не могат да бъдат изпълнени.

От информацията, публикувана от израелския " Канал 13 ", излиза наяве, че управляващите в Израел ще обсъдят дали да отхвърлят предлагането на " Хамас " непосредствено или ще изискат различни условия.

Предложеният по-рано проект на от палестинската ислямистка формация планува прекъсване на огъня в Ивицата Газа за 135 дни, което в последна сметка да докара до привършване на войната.

Израел удостовери, че е получил отговора на " Хамас " на предлагането за помирение в Газа
Планът на " Хамас ", включващ три стадия, бе показан от катарски и египетски медиатори. В него се планува замяна на израелските заложници за 1500 палестински пандизчии.

Предложението планува три етапи на помирение, всяка от по 45 дни. То идва в отговор на проект, препоръчан от Израел преди две седмици за шестседмично преустановяване на военните дейности и поетапно освобождение на почти 130 израелци, които към момента са държани за заложници в Газа, в подмяна на палестински пандизчии.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху отхвърли препоръчаните от " Хамас " условия за преустановяване на огъня и съобщи, че " цялостната победа " на Израел над " Хамас " е допустима до месеци.

Нетаняху съобщи, че приемането на " странните претенции " на палестинската ислямистка формация за преустановяване на огъня няма да докара до връщането на над 100-те заложници.

" Това единствено ще докара до ново кръвопролитие ", сподели той на брифинг за публицисти.

Израелският министър председател добави, че е наредил на войските да се " приготвят за деяние " в град Рафах в южната част на Газа.

Утре в Кайро се чака да има нов кръг договаряния за реализиране на спокойно решение в Ивицата Газа, заяви египетски източник.

Междувременно броят на жертвите от началото на спора доближи над 27 700 души, оповестиха от управляването от " Хамас " здравно министерство в анклава. Загиналите през последното денонощие са 123-ма палестинци, а ранените са близо 170.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР