Високопоставен европейски чиновник вечеря с българските зелени организации в софийски

...
Високопоставен европейски чиновник вечеря с българските зелени организации в софийски
Коментари Харесай

Европейски чиновник в заговор с нашите зелени


Високопоставен европейски служител вечеря с българските зелени организации в софийски ресторант през вчерашния ден. Компанията разговаряла на британски език, оповестява ПИК.
Европейският служител се оказа началникът на отдел „ Защита на природата” към Главна дирекция „ Околна среда” на Европейската комисия Никола Нотаро. Той заговорничел с българските зелени организации и партийци в софийски ресторант, разкрива очевидец. Компанията била седнала на ядене и пийване, като тематиките се въртели към задачата да прекрояват предпазената зона НАТУРА в България. Не е ясно кой е платил сметката на еврочиновника при тази загадка среща.
По принцип публични срещи не се организират в заведения за хранене. На събитието участвали Андрей Ковачев, Любомир Костадинов (от WWF и племенник на Христо Иванов от "Да България ") и Катерина Раковска от WWF (съпруга на Ковачев) и други Не е ясно и дали не става въпрос за спор на ползи, тъй като зелените организации у нас са най-големият адресат на европейски пари за опазването на околната среда. За последните години те усвоиха милиони по европрограмите. Известни са като екомилионерите и рекетьори в България съгласно редица медийни изявления.
Освен това посредством европроектите финансират и политическата си партия "Зелените ", която за следващ път не влезе в Народното събрание, тъй като се поддържа от една тайфа хора.
Еврочиновникът Нотаро дава отговор и за случая Калиакра, поради който България е застрашена от милиони евро глоба и невъзможността на локалните хора да употребяват пълноценно земите си, защото са вкарани в предпазената зона НАТУРА. Страната ни е наклепана точно пред Нотаро от зелените организации. От скритата им среща в столичния ресторант може да се допусна, че работят в комбина. Не е ясно обаче дали Европейската комисия толерира сходно държание.
На разискване проведено от Министерството на околната среда и водите, зелените желаеха страната да изкупува частни земи за включването им в НАТУРА. Искането е направено от Катерина Раковска от WWF пред Никола Нотаро, който участваше в полемиката.
Както е известно българските "еколози " през годините са изкупували на доста ниски цени земи и гори наоколо до НАТУРА. Например "Зелени Балкани " през 2007 година, тогава ръководени от Тома Белев, купуват 1034 декара за над 1 млн.лева, сякаш за запазване на червеногушата гъска. Друг примиер е Асоциация на парковете. За нея излязоха данни,че е присвоена нелегално от Белев. Двадесет и една са страниците от информация в Агенция по вписваниата за парцелите, благосъстоятелност на Асоциацията. Сега "еколозите " желаят от Европейска комисия да принуди страната да изкупува земи и гори, добити от тях за далавера и то по пазарни цени няколко пъти по високи от дадените. На срещата в ресторанта евентуално са убеждавали Нотаро да поддържа настояванията им.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР