Високопоставен член на руското разузнаване и водач на екипа, който

...
Високопоставен член на руското разузнаване и водач на екипа, който
Коментари Харесай

Белингкат: Маскираният от видеата за отравянето на Гебрев е шеф и на килърите на Скрипал

Високопоставен член на съветското разузнаване и лидер на екипа, който извърши опита за ликвидиране против Сергей Скрипал и щерка му, е същият, който е сниман от камерите в постройката на оръжейното сдружение „ ЕМКО “ през 2015 година, написа Монитор бг.

Това разгласи журналистът Христо Грозев от проверяващия уебсайт Белингкат в коментар за публикуваните от българската прокуратура през седмицата видеа от деня на отравянето на предприемача Емилиян Гебрев.

Христо Грозев от „ Belingcat “ посече лъжите на Гебрев: Не е тровен поради „ Дунарит “!

„ Вярваме, че това е водачът на екипа, който е бил изпратен в България Сергей Федотов, чието същинско име е Денис Сергеев “, съобщи Грозев.

Във видеозаписите, направени в подземния паркинг на „ ЕМКО “ на 28 април 2015 година, се виждат фрагменти на мъж, обикалящ сред колите на сдружението. На същия ден Гебрев е признат в болница в сериозно положение, а в идващите дни това се случва на сина му и на един от шефовете на оръжейното дружество.

Няколко дни преди прокуратурата да популяризира фрагментите от Белингкат бяха декларирали, че опитът за ликвидиране на Гебрев е бил осъществен от осем офицери от съветското военно разузнаване ГРУ, които са известни с отравяне на жертви посредством слагане на отровно вещество по дръжките на коли.

Според Грозев Сергеев може да бъде разпознат в наличните фрагменти по метода, по който върви. Журналистът оповестява още, че има голям брой видеоматериали от пребиваването на съветския сътрудник в Лондон, които могат да бъдат съпоставени със записите от България, от които е „ доста евентуално “ да има и такива отвън гаража.

В четвъртък прокуратурата упрекна трима руснаци за отравянето на Гебрев, чиито имена не бяха упоменати, като за тях бяха издадени и Европейски заповеди за арест, както и молби за интернационално търсене за арест и екстрадиция.

През декември тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров удостовери пред медиите, че сред част от лицата, които се проверяват за отравянето на Гебрев и обвинените за покушението против Сергей Скрипал в Солсбъри през 2018 година има „ тясна връзка “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР