Високопоставен член на пробизнес настроената германска Свободна демократическа партия заяви

...
Високопоставен член на пробизнес настроената германска Свободна демократическа партия заяви
Коментари Харесай

Свободните демократи в Германия се съмняват, че ще има коалиция до Коледа

Високопоставен член на пробизнес настроената немска Свободна демократическа партия съобщи в изявление за списание, че не чака сформирането на коалиция преди края на годината , осведоми Ройтерс.

Следващата седмица консерваторите на Меркел, най-големият блок в Народното събрание, въпреки че изгуби поддръжка за сметка на крайнодесните на изборите през септември, ще стартират диалози за образуване на коалиция " Ямайка " със Зелената партия и свободните демократи.

Партиите би трябвало да разрешат различията си по значими въпроси като мигрантите, налозите, промяната в Европейски Съюз и околната среда.

Запитан дали партиите могат да работят дружно, заместник-председателят на свободните демократи Волфганг Кубицки съобщи пред " Шпигел ": " Може да се успее. Най-важното нещо е построяването на доверие сред участниците и да се отдели повече време ".

" Заради това би било заблуда да се има вяра, че можем да приключим договарянията до Коледа ", разясни той.

Вчера финансовият министър Волфганг Шойбле съобщи, че е оптимист, че Меркел и нейните консерватори ще успят да реализиран съглашение за ново съдружно ръководство преди Коледа.

През предходната неделя християндемократите на Меркел и Християнсоциалният съюз се схванаха за мигрантската политика. Те реализираха съглашение за ограничение приема на мигранти в Германия на година до 200 000.

Но Кубицки разясни, че съглашението е едвам началната точка.

" Ако християндемократите и Християнсоциалният съюз считат, че съглашението им би трябвало да бъде приложено в този вид, аз ще стана и ще напусна ", предизвести той.

Спекулира се, че свободните демократи ще изискат финансовото министерство, с цел да се причислят към коалиция " Ямайка ". Кубицки сподели, че водачът на партията й Кристиан Линднер ще реши дали да поеме поста на финансов министър или водачът на парламентарната група.

Но Фолкер Каудер, водач на консерваторите в Народното събрание, неотдавна съобщи, че финансовото министерство би трябвало да остане в ръцете на партията му.

Вътрешният министър Томас де Мезиер прикани партиите да бъдат прагматични.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР