Високопоставен член на крайно дясната партия на Матео Салвини, който

...
Високопоставен член на крайно дясната партия на Матео Салвини, който
Коментари Харесай

Политик, противник на задължителната имунизация, се разболя от варицела

Високопоставен член на извънредно дясната партия на Матео Салвини, който е открит критик на разпоредбите за наложителната имунизация в Италия, попадна в болница след заразяване с варицела.
Масимилиано Федрига, президент на североизточната област Фриули - Венеция Джулия, разгласи, че е прекарал четири дни под наблюдаване в здравно заведение, откакто е бил диагностициран с вируса предходната седмица, оповестява Independent, представен от nauka.offnews.bg.
Федрига е деен съперник на решението на Италия да вкара наложителни детски ваксини против 12 болести, в това число варицела.
Законодателството, въведено след експлоадирането на морбили през 2017 година, не разрешава неимунизираните деца да посещават детски градини и постанова огромни санкции на родителите, които не ваксинират децата в учебна възраст.
По времето, когато е началник на групата на крайнодясната партия "Лигата " в камарата на депутатите в италианския парламент, Федрига твърдеше, че родителите не би трябвало да бъдат принуждавани да имунизират децата си.
В едно изявление той дефинира Демократическата партия, най-голямата партия в ръководещото съдружно държавно управление, като "сталинистка " поради опита ѝ да "наложи " имунизацията.
Сега във Фейсбук Федрига упорства, че не е антиваксър.
"Чета поредност от удовлетворени мнения в Twitter във връзка хоспитализацията ми ".
“Винаги съм казвал, че поддържам имунизациите, само че с цел да се реализира резултат е належащо да имаме подпомагане от страна на фамилии, а не да се постановат ".
Роберто Буриони (Roberto Burioni), прочут италиански доктор, който управлява уеб страницата MedicalFacts, съобщи, че случаят е предизвестие за възрастните да се уверят, че са имунизирани.
“Скъпи президент, първо, позволете ми да ви пожелая бързо възстановяване”, написа той във Фейсбук. "Радвам се, че сте ваксинирали децата си ".
[Г-н Федрига], както и доста възрастни, не са се ваксинирали... в случай че бе имунизиран, щеше да бъде здрав.
Единственият метод да избегнем сходни нещастни случаи е да имунизираме всички, с цел да предотвратим разпространяването на този рисков вирус, който би могъл да засегне доста по-уязвим човек ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР