Високопоставен британски правителствен източник, цитиран от вестник Индипендънт“, е заявил,

...
Високопоставен британски правителствен източник, цитиран от вестник Индипендънт“, е заявил,
Коментари Харесай

Източник на Индипендънт: Няма доказателства, че действията на Салих Хатер са тероризъм

Високопоставен английски държавен източник, представен от вестник „ Индипендънт “, е декларирал, че е доста евентуално врязването на автомобила в защитните заграждения на Народното събрание, което породи огромна антитереростична интервенция, да не е терористичен акт. 
Мотивът на 29-годишният Салих Хатер към момента не е прочут, само че някои следователи са склони да одобряват, че причина за държанието му в деня на ницидента са условия, свързани с персоналния му живот. 
Полицията получи в допълнение време до понеделник за разпит на мъжа и е допустимо да постъпи нова информация, само че държавният източник е показал, че до в този момент няма доказателства Хатер да е радикализиран ислямски екстремист. 
Все още нищо не може да се каже сигурно, до момента в който продължава следствието на активността на родения в Судан мъж и на хората, с които е общувал, само че при случая въпреки всичко бяха ранени трима души и това е задоволително против него да бъдат повдигнати съществени обвинявания в опит за ликвидиране, даже да не става дума за терористичен акт. Известно е, че Хатер е пристигнал в Лондон, с цел да получи виза за Судан, където е умрял татко му. 
Според брата на Хатер и негови другари, пред Народното събрание той е осъзнал, че е объркал посоката към посолството, а като е видял служителите на реда се е уплашил, тъй като е бил подложен на огромен стрес през последните дни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР