Високопоставен американски здравен представител обеща да се опита да забрани

...
Високопоставен американски здравен представител обеща да се опита да забрани
Коментари Харесай

САЩ ще ограничават продажбата на електронни цигари, за да предпазят младежта

Високопоставен американски здравен представител даде обещание да се опита да забрани ментола в елементарните цигари, да забрани ароматните съставки във всички цигари и да затегне разпоредбите за продажба на най-ароматизираните типове електронни цигари, с цел да се защищити младежта, предадоха АП и Агенция Франс Прес. Тази самодейност съставлява забележителна стъпка за по-нататъшното понижаване броя на пушачите, който спада през последните години.
Ограниченията са главно ориентирани към понижаване на тютюнопушенето измежду подрастващите. Близо половината младежи, които пушат, избират ментолови цигари, а ароматизираните електронни цигари са упреквани за увеличението напоследък на броя на пушачите измежду младежите.
"Няма да разреша цяло едно потомство деца да станат подвластни от никотина посредством електронните цигари ", сподели Скот Готлиб, представител на Управлението за надзор на храните и медикаментите. Тези оферти ще бъдат подложени на обществено разискване със период до юни следващата година, преди да влязат в действие.
Броят на пушачите в американските гимназии е повишен с 78 % през 2018 година по отношение на 2017 година, съгласно неотдавнашно национално изследване за младежта и тютюнопушенето.
Тютюнопушенето е съществена причина за предотвратимите болести в страната, причинявайки повече от 480 000 смъртни случая годишно в Съединени американски щати. Управлението за надзор на храните и медикаментите сега е забранило продажбата на електронни цигари и тютюневи произведения на лица под 18 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР