Високопоставен американски дипломат в Украйна свидетелства пред членове на Камарата

...
Високопоставен американски дипломат в Украйна свидетелства пред членове на Камарата
Коментари Харесай

Тръмп е оказал натиск върху Украйна за разследване на Байдън, обяви висш дипломат

Високопоставен американски посланик в Украйна свидетелства пред членове на Камарата на представителите на американския Конгрес и неговите показания затвърдиха концепцията, че Доналд Тръмп може би е употребявал американската външна политика за персонални политически цели, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

По време на изказване при закрити врата, чието наличие бързо изтече в медиите, Бил Тейлър, който е американски шарже д`афер в Киев, описа по какъв начин президентът Тръмп се опитал да окаже напън върху Украйна, с цел да проверява тя фамилията на неговия конкурент от Демократическата партия Джо Байдън с приближаването на президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година Дипломатът описа, че Тръмп обвързал удовлетворяването на неговото искане с отпущането на помощ на Вашингтон за Киев.

Пред депутати от Камарата на представителите Тейлър сподели, че американският дипломат в Европейски Съюз Гордън Съндланд му дал ясно да се разбере, че Тръмп обвързал деблокирането на американска военна помощ за Украйна с вероятно оповестяване от Киев на започване на следствие против сина на Джо Байдън, който е бил член на административния съвет на украинска компания. " Господин Съндланд ми сподели, че всичко е било обвързвано с едно такова известие, включително и помощта ", сподели Тейлър. Неговите показания, съдържащи се в документ от 15 страници, бяха напълно оповестени във в. " Вашингтон пост ".

" Посланик Съндланд сподели, че е приказвал с украинския президент Володимир Зеленски и му е споделил, че макар, че не става дума за нещо в подмяна, в случай че той не обясни обществено нещата, то ние ще се озовем в задънена улица ", сподели Тейлър. Той разясни, че под " задънена улица " е схванал, че Украйна няма да получи военната помощ, от която се нуждае.

Пред конгресмените Тейлър описа, че Съндланд се е опитал да му обясни логиката на предприемач на Тръмп. " Когато един предприемач е напът да подпише чек на някого, който му дължи нещо, този предприемач желае от този човек да му заплати, преди да подпише чека ", е споделил Съндланд на Тейлър.

Конгресмените от Демократическата партия, участвали на чуването, съзряха в него основателно доказателство, подтикнало ги да стартират следствие за импийчмънт на Тръмп. Говорителят на Тръмп назова всичко това акция за очерняне, а Тръмп към този момент не е реагирал непосредствено на изявленията на Тейлър. Тръмп отхвърля всички сходни изказвания.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Опитът за импийчмънт на Тръмп (21)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР