Високо ценим присъствието на Суверенния Малтийски орден в България и

...
Високо ценим присъствието на Суверенния Малтийски орден в България и
Коментари Харесай

Радев: Високо ценим присъствието на Суверенния Малтийски орден в България

Високо ценим наличието на Суверенния Малтийски медал в България и високохуманната му активност в помощ на всички потърпевши, на всички нуждаещи се от поддръжка, сподели президентът Румен Радев в взаимните изказвания с Великият магистър на Суверенния Малтийски медал фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето, който е на двудневно държавно посещаване у нас по покана на президента.

Президентът и Великият магистър разговаряха " на четири очи " на " Дондуков " 2, след което се състояха пленарните диалози на формалните делегации.

Румен Радев сподели, че за него е чест да одобри Великия магистър на Суверенния боен хоспиталиерен медал на Свети Йоан от Йерусалим, Родос и Малта - един от най-древните християнски ордени, в една от най-старите християнски страни. Президентът дефинира визитата като значима стъпка в развиването на двустранните връзки.

Румен Радев: Българите би трябвало да научат политиците да живеят единствено от заплата

С Принца и Велик магистър на Малтийския медал обсъдихме редица въпроси от съвместен интерес . Наше общо изпитание е да продължаваме разговора на най-високо равнище и ползотворното ни съдействие, което дава резултат в доста области. Малтийският медал участва през днешния ден като материална и духовна поддръжка в доста лечебни заведения, учебни заведения, в институции за социалнослаби и хора с увреждания, и ние високо ценим тази поддръжка, уточни президентът Радев. Вие не сте през днешния ден единствено измежду другари, вие сте измежду съидейници и сътрудници в общите ни старания да градим един по-добър свят, който да противодейства на войните и споровете, водещи до премеждия на доста хора. Свят в поддръжка на слабите, на уязвимите, и дружно да продължим да отстояваме християнските полезности, сподели президентът Радев.

Преди изказванията, в наличието на президента и на Великия магистър , беше валидирана илюстрована пощенска карта във връзка 25 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Малтийския медал, които се означават тази година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР