Високо напрежение в Русия - наемническата армия Вагнер на Евгений

...
Високо напрежение в Русия - наемническата армия Вагнер на Евгений
Коментари Харесай

Пригожин срещу Путин - какво е известно до момента?

Високо напрежение в Русия - наемническата войска " Вагнер " на Евгений Пригожин завладя щаба на съветските войски в Ростов на Дон. Владимир Путин отговори с послание към нацията, в което назова дейностите на Пригожин " нож в гърба " и " въоръжен бунт ", а по-късно подреди на армията да обезврежда уредниците на протеста. Часове по-рано водачът на частната войска Пригожин прикани за премахване на военното управление на Русия.

Той разгласи, че потегля към Москва със своите 25 000 бойци от " Вагнер ". Негови бойци се придвижват на север по автомагистралата М4 и в следобните часове стигнаха до град Липецк, на към 400 км от Москва.

Кметът Собянин прикани жителите на столицата да останат по домовете си. В столицата и други градове са засилени ограниченията за сигурност.

Танкове и въоръжени бойци на " Вагнер " по улиците на съветския град Ростов на Дон, откъдето се координират огромна част от бойните дейности в Украйна.



В съботното утро водачът им Евгений Пригожин разгласи, че неговата войска е превзела генералния щаб на южното военно командване. Под контрола им са и други военни обекти, в това число летището. Часове по-рано Пригожин заяви, че негови бойци край Бахмут са обстрелвани в тила от съветската войска по разпореждане на военния министър Шойгу и началника на армията ген. Суровикин. И се закле да отмъсти. След което подреди на своите 25 000 наемници да се върнат в Русия и да потеглят към Москва.

" Това не е боен прелом, това е поход за правдивост. Нашите дейности по никакъв метод не са спънка за армията ", съобщи Евгений Пригожин, притежател на " Вагнер ".



Руският президент Владимир Путин разгласи, че това е " въоръжен бунт " и " изменничество ". Закани се, че забърканите ще бъдат сурово осъдени и предизвести, че силите за сигурност са получили нареждания по какъв начин да работят с бойци на " Вагнер ".

" Русия през днешния ден води една от най-тежките борби за бъдещето си. Бори се против експанзията на неонацистите и техните господари. Срещу нас на процедура е ориентирана цялата военна, икономическа, осведомителна машина на Запада. Борим се за живота и сигурността на нашите жители, за нашия суверенитет и самостоятелност. Това е нож в гърба на нашата страна и нашия народ. Ще защитим нашия народ от всевъзможни закани - включително и от вътрешни изменничества! Онзи, който е подготвил и провел военния бунт, който подвигна ръка на бойните си приятели - съобщи Русия и ще дава отговор за това ", съобщи Владимир Путин.

В поддръжка на Путин се разгласи чеченският водач Рамзан Кадиров и изрази подготвеност да се включи в потушаването на протеста. От Ростов на Дон Пригожин съобщи, че той и бойците му са подготвени да се борят до гибел.



" Президентът надълбоко бърка като ни упреква, че сме предали родината. Ние сме патриоти, бихме се и продължаваме да го вършим за родината. Никой няма да се откаже в този момент по молба на президента, службите за сигурност или някой различен ", съобщи Евгений Пригожин, притежател на " Вагнер ".

На основни места в съветската столица от нощес патрулират военни. Мерките за сигурност към Кремъл са драконовски. Москва опроверга информацията, че президентът е отпътувал за Санкт Петербург. Затворени са метростанции, анулирани са всички планувани събития, достъпът до интернет е стеснен. Нарушителите са застрашени от месец затвор. Според столичния кмет Собянин няма ограничавания за влизане и илизане от града, само че фрагменти демонстрират, че са въведени пунктове за инспекция.

Военен ескорт на " Вагнер " се придвижва от Ростов към Москва по автомагистралата М4. В региона на Воронеж е бил обстрелван от съветски военен хеликоптер. В ранния следобяд губернаторът на Липецк - на 150 км от столицата удостовери, че бойци на частната войска са влезнали в града. Гражданите са призовани да запазят успокоение и да не напущат домовете си.

В Киев считат, че идващите 48 часа ще са решаващи за Русия и за изхода от войната.

" Дълго време Русия използваше своята агитация, с цел да замаскира своята уязвимост и нелепостта на своите ръководещи. Сега към този момент има толкоз доста безпорядък, че нито една неистина не може да го скрие. Слабостта на Русия е явна ", съобщи Володимир Зеленски.

Издадена е заповед за ареста на Пригожин. Кремъл даде обещание цялостна прошка на бойците на " Вагнер ", които час по-скоро се предадат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР