Високо качество на оптимална цена е основна характеристика от бизнес

...
Високо качество на оптимална цена е основна характеристика от бизнес
Коментари Харесай

86% одобрение за собствените марки на Lidl в най-мащабния вкусов тест у нас

Високо качество на оптимална цена е съществена характерност от бизнес модела на Лидл. Собствените марки са другата съществена характерност на най-голямата верига за хранителни артикули в Европа, която развива този бизнес модел и в България. В непрекъснатия подбор на веригата предходната година са участвали 2530 продукта. 75% от тях са лични марки. Затова взехме решение да валидираме  нашите гаранции за качество посредством най-мащабния вкусов тест, провеждан в миналото в България, показа през днешния ден Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България. Той е извършен от организацията за маркетингови проучвания  IPSOS в България и общваха 4600 мъже и дами, на възраст от 25 до 65 години в 6 регионални града в страната, определени за референтни и в изследванията на Националния статистически институт, измежду които са Велико Търново, Монтана, София и други Всички обхванати вземат участие в така наречен кьорав тест, при който пробват артикули без опаковките им, с цел да не се въздействат от марки и да се подсигурява оптималната обективност на оценките. В хода на изследването те са близо 20 000 хиляди за тестване на 199 продукта от 24 лични марки на Lidl в следните категории: млечни, месо (грил и зимен асортимент) и риба, салами, бира и сладолед.

Обобщените резултати сочат:

- 86% от българите утвърждават усета на личните марки на Lidl

- 82% удостоверяват качеството им

- 81% биха предложили на свои близки, познати и другари да опитат тествания от тях артикул.

По обособени категории 85% утвърждават усета на млечните артикули, 81% за бирата, 92% за сладоледа лична марка на Lidl и 84% - саламите. В категорията месо и риба резултатите за утвърждение на усета са: 88% за грил серията, 89% за зимния подбор и 95% за рибата.

" Честно казано, резултатите надвишиха и най-смелите ни упования ", разяснява Милена Драгийска. “С този най-мащабен вкусов тест, който направихме, валидирахме още един път обстоятелството, че огромна част от нашите клиенти идват при нас, тъй като има нещо, което самите те – или пък техните близки – доста обичат, и което купуват единствено от Lidl – било то сладоледа или шоколада, ементала или немската шунка, както и обичаните на голям брой артикули „ Родна стряха “. Това са продуктите от личните ни марки, които са в основата на нашия бизнес модел. Те са поръчител за качество и за присъщото за Lidl оптимално съответствие качество-цена. Затова сме доста щастливи, че резултатите от изследването недвусмислено удостоверяват, че хората разпознават качеството на продуктите ни, харесват усета им и ни се доверяват “, добави тя.

За всички консуматори, искащи да опитат някои от продуктите лична марка на Lidl, веригата започва серия от дегустации на определени артикули, взели участие в изследването. Дегустациите стартират на 25 май в София и ще продължат във всички градове в страната, в които има магазини на Lidl.

Повече информация за резултатите от изследването могат да бъдат открити на lidl.bg/kachestvo
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР